de bijbel open – 2 februari 2015 – de verloren zoon

Op de eerste bijbel open avond van 2015 lezen we het verhaal over de verloren zoon, zoals dat door Jezus wordt verteld en door Lukas is opgeschreven. Lees Lukas 15 vers 11 tot en met 32. Jezus verteld over een zoon die zijn erfenis op eist, waarmee hij de familie publieke te schande zet en naar het buitenland gaat om te feesten. Samen met zijn nieuwe vriend jaagt hij zijn geld er door. Tot op het moment zijn geld op is en hij niet meer weet wat hij moet doen. ZIjn vrienden laten hem vallen als een baksteen. Hij probeert nowat geld te verdienen, maar dat lukt niet. Daar zit hij dan berooit, arm en zonder eten en denkt na bij zichzelf. Dan besluit hij terug te gaan naar zijn vader. Als hij in de buurt komt van zijn vaders huis ziet deze hem en rent naar hem toe en slaat zijn armen om hem heen. De vader laat hem niet uit praten, maar vergeeft hem alles.
In dit gedeelte zien we Gods liefde tot de mensen. Laten we naar God toe gaan en zeggen dat we het fout gedaan hebben, dat we niet meer weten hoe het verder moet. God ziet uit naar ons, wacht op ons, ook op jou.

Een  duidelijke, pakkende uitleg over dit stuk wordt verteld door Tim Keller een amerikaanse theoloog. Het bekijken waard.

Zie https://www.youtube.com/watch?v=K_opGNK5c-c

Geef een reactie